Občina Črenšovci

Sreda, 18 Marec 2020 13:17

Obvestilo koronavirus

Vse, ki boste naročili pogrebne storitve, zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, naprošamo k upoštevanju nujnih in minimalno določenih ukrepov in spoštovanje sledečega protokola:

Svojce pokojnikov oz. naročnike pogreba prosimo, da se za ureditev pogrebne slovesnosti v poslovnih prostorih izbranega podjetnika predhodno najavite. Prosimo vas, da se glede ureditve pogreba pokojne osebe na sedežu pogrebnega podjetja zglasita največ dve zdravi osebi. Prevzem pokojnika in izvedba pogreba bosta potekala v skladu s priporočili NIJZ (upoštevanje priporočene razdalje, omejitev pogrebne slovesnosti le na svojce oz. najožje prijatelje).

Obveščamo vas, da začasna prepoved zbiranja večjega števila ljudi velja tudi za pogrebne svečanosti. Posebni ukrepi veljajo v primeru obiska mrliških vežic, kjer je potrebno upoštevati posamično vstopanje in upoštevanje minimalnega časa kropljenja kot tudi upoštevanje priporočene razdalje, v kolikor to dopuščajo poslovilne vežice. V primeru civilnega pogreba, ki ne bo potekal le v ožjem družinskem krogu, se tekom celotnega ceremonialnega programa upošteva priporočena razdalja 1,5 m. V primeru cerkvenega pogreba se ta izvede skladno z izrednimi navodili Katoliške cerkve za preprečevanje širjenja COVID-19. Pogrebi se opravijo brez pogrebne svete maše in samo ob prisotnosti najožjih sorodnikov. V primeru pogreba pokojnika, ki pripada drugi verski skupnosti, se ta izvede skladno z navodili in ukrepi posameznih skupnosti, ki veljajo na področju omejevanja koronavirusa.

Zaposleni pogrebnega podjetja bodo v skladu s predlaganimi ukrepi za nujna dela v pogrebni službi (prevzem pokojnikov, sprejem svojcev pokojnikov) službi nosili ustrezno zaščitno opremo oz. uporabljali ustrezna zaščitna sredstva v primerih, ko pridejo v stik ali obstaja verjetnost stika s tretjimi osebami.

Nahajate se: Domov Vse novice in obvestila Obvestilo koronavirus