Občina Črenšovci

Administrator

Administrator

Petek, 01 Marec 2019 13:36

PRENAVLJAMO ZA VAS

obveščamo vas, da se bo v sklopu preureditve cestne infrastrukture v občini Beltinci predvidoma 18. 3. 2019 pristopilo k preplastitvi regionalne ceste R2-443 (Panonska ulica) skozi naselje Beltinci.

Dela bodo potekala predvidoma do 24. 4. 2019. Zaradi izvedbe odstranitve obstoječih plasti asfalta in preplastitve z novimi plastmi grobega asfalta bo na odseku regionalne ceste R2-443 skozi naselje Beltinci veljala delna zapora, kar pomeni, da bo promet v obe smeri potekal po enem voznem pasu.

V času nanosa finega asfalta po celotni širini vozišča bo ob naprej izbranih vikendih (od sobote od 10. ure, do nedelje do 18. ure) veljala popolna zapore omenjene ceste skozi naselje Beltinci. V tem času bo promet potekal po vzporednih lokalnih cestah in javnih poteh. Z namenom izboljšanja varnosti v cestnem prometu vas vljudno prosimo za strpnost v prometu in upoštevanje spremenjenega prometnega režima v času izvedbe del!

Obveščamo Vas, da je Lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v sredo, 13. 2.2019, objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Namen javnega poziva je izbor operacij, katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območjih LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 in sofinanciranje njihovih stroškov. Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje znaša 356.149,31 EUR iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (v nadaljevanju EKSRP). Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije sofinancirane iz EKSRP znaša 85 %.

Predloge operacij z vlogo na javni poziv je potrebno poslati priporočeno po pošti na naslov LAS Pri dobrih ljudeh 2020, Renkovci 8, 9224 Turnišče do 29. 3. 2019 ali osebno dostaviti na sedež vodilnega partnerja, ki je v Renkovcih 8, 9224 Turnišče, najpozneje do 29. 3. 2019 do 13. ure.

Vso potrebno dokumentacijo dobite na spletnem portalu: www.las-pdl.si oziroma na povezavi http://www.las-pdl.si/javni-pozivi/eksrp/javni-poziv-2019/.

1. Informativna delavnica:

Vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020, Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA, organizira delavnico za vse, ki nameravajo oddati vlogo za prijavo operacije na odprti javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Delavnica bo potekala v sredo, 6. 3. 2019, ob 14. uri, v prostorih Občine Turnišče (občinska dvorana), Ulica Štefana Kovača 73, 9224 Turnišče.

Vse zainteresirane udeležence prosimo, da se predhodno prijavijo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate." style="color: purple; text-decoration: underline;">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonsko št. 02 538 16 63.

Torek, 29 Januar 2019 20:28

DOŽIVETJE PONUDBE DEŽELE ŠTORKELJ

image003  image001

OSEBNA IZKAZNICA PROJEKTA DOŽIVETJE PONUDBE DEŽELE ŠTORKELJ 

AKRONIM:      DOŽIVETJE 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 

PROJEKT SE SOFINANCIRA iz naslova podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost ter ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja- Evropa investira v podeželje."

 

 

Prijavitelj:        ZRP POMELAJ z.o.o., 

Partnerji:         Društvo za šport, turizem, razvoj, kulturo Slovenije – ŠTRK Slovenija 

                        Občina Črenšovci 

                        Zavod za turizem in kulturo Beltinci 

                        Kmetija Kolenko d.o.o.

                        Mlinarstvo Boštjan Premoša s.p.

                        Keramika Cojhter Marjan 

 

Začetek projekta: 15.10.2018 

Konec projekta: 30.8.2019

 

Namen operacijeje izboljšati turistično ponudbo območja, skozi enotni nastop lokalnih ponudnikov in oblikovanjem novih turističnih produktov območja.

 

Cilj operacijeje, izboljšati turistično privlačnost občin območja LAS pri dobrih ljudeh skozi povezovanje ponudnikov in kulturne dediščine. 

 

Skozi operacijo bomo aktivirali endogene potenciale ciljnega območja (tradicija, obrt, kulturna dediščina, lokalni pridelki in kulinarika). Z operacijo želimo izboljšati turistično ponudbo območja skozi enotni nastop lokalnih ponudnikov povezanih v mrežo/grozd, novo ustvarjene prodajna in prom. orodja in novo vzpostavljeno turistično tržnico na večjih dogodkih. Trajna ponudba izdelkov bo v novo urejeni trgovini na Sabolovi domačiji ki je v nastajanju in je zaščitena kot nepremična kulturna dediščina in vpisana v register kulturne dediščine. Razvit bo novi skupni turistični produkt- turistična tržnica, ki bo delovala izven lokacije ponudnikov in storitve v navezavi na lokalne proizvajalce in kulturno dediščino. Privabiti želimo aktivne goste lokalnih termalnih kopališč, kjer na letni ravni beležijo milijon prenočitev in iščejo doživetje ter obiskovalce festivalov in sejmov na območju LAS .Ker je eden izmed ciljev povečati tudi obisk posameznih ponudnikov, bodo ponudniki v okviru projekta razvili prodajne kotičke, opremili in posodobili že obstoječe kotičke in se opremili s kakovostnimi promocijskimi in prodajnimi orodji ki so ključ za povečanje doživetja obiskovalcev. Ker znanja nikoli ni preveč, bomo skozi priprave na skupni nastop, šli tudi skozi niz potrebnih izobraževanj in usposabljanj. Nameravamo ustvariti novo delovno mesto organizator turistične tržnice in drugih tržnih aktivnosti namenjeno vzpostavljanju turističnega produkta in trajnosti tržnih aktivnosti.

 

stran 1 od 48
Nahajate se: Domov Projekti Administrator