Občina Črenšovci

Turistična društva

Turistično društvo »BISTRICA«

Naslov: Gornja Bistrica 116/a, 9232 Črenšovci
E pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Davčna številka: SI 95262938
Telefon: 041 958 596
Predsednik: Anton KOLENKO
Podpredsednica: Draga RAJ
Tajnica: Metka BUČEK
Blagajnik: Zvonko ČIZMAŠIJA

Ostali člani izvršnega odbora:

  • Metka FILIP,
  • Stanko BOHNEC in
  • Jožica ŠUSTER.
 
Turistično društvo »BISTRICA« je bilo ustanovljeno avgusta 1997. Osnovni namen ustanovitve društva je bila promocija kraja v katerem živimo in delujemo.
Društvo je zelo številčno, saj šteje preko 100 članov. Ti se vsako leto spomladi zberemo na letnem občnem zboru, kjer sprejmemo letni delovni plan in v skladu z njim področja dejavnosti, ki jih čez leto izvajamo. Prirejamo različne delavnice, organiziramo pohode ter sodelujemo na prireditvah v bližnji in širši okolici.

Najbolj znana in tradicionalna prireditev na Bistrici so MLINARSKI DNEVI. Na to prireditev se turistično društvo pripravlja več mesecev. Prireditev je odmevna in dobro obiskana, njen glavni namen pa je predstavljanje mlinarskih običajev, žetve, mlačve, peke kruha v kmečki peči ter tudi ribištva ter vodnih iger na reki Muri. Seveda ne manjka kmečkih dobrot bistriških mlinarjev in mlinaric.
Z našimi dejavnostmi skušamo približati bližnjim in širšim prebivalcem kulturni in življenjski utrip naših krajev.

Predsednik TD Bistrica: Anton KOLENKO

 
Društvo ETNO (društvo za edukacijo, turizem, nove medije in organizacijo)


Naslov: Ul. Prekmurske čete 89, 9232 Črenšovci
Email://www.obcina-crensovci.si/lepton/upload/page/drustva-in-organizacije/Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate." target="_blank">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Davčna številka: 39126684
Telefon: 041 797 636
Internetna stran: http://www.etnoinfo.com/


Smo društvo ETNO, društvo za edukacijo, turizem, nove medije in organizacijo s sedežem v Črenšovcih. Nameni in cilji društva so vzpodbujati športno in turistično dejavnost in s tem ozaveščati lokalno in tudi širše regionalno prebivalstvo o varovanju naravne in etnografske dediščine ob sami reki Muri. Želimo si, da se bodo ljudje spet vračali nazaj v naravo in jo začeli ceniti in spoštovati in ne kot se je dogajalo v preteklosti, da so šli v gozd in naravo le takrat, ko je bilo potrebno odnesti iz stanovanja kako vrečo smeti ali zarjavelega odpadnega materiala! Primarni cilj društva je motivacija mladih na podeželju k čim bolj aktivnemu preživljanju prostega časa, ki ga imajo na razpolago med vikendi in počitnicami! Zato smo tudi v statutu društva natančno pozicionirali programsko shemo delovanja samega društva.

Predsednik društva ETNO : Bojan Kerčmar
Nahajate se: Domov Društva in organizacije Turistična društva